dimecres, 17 d’abril de 2013

Difusió de material a SJD #tempsdelluita per la RepúblicaEl passat divendres dia 12 d'Abril l'assemblea local d'EUiA vam repartir material de la República a l'estació de la Renfe de la ciutat. A continuació us deixem el text que es podia llegir a les butlletes.

El 14 d’abril commemorem la proclamació de la Segona República espanyola i la Primera República catalana, que van significar un gran avenç en els drets de la classe treballadora i del conjunt de la població.
La jornada laboral de vuit hores, el dret a vaga, la reforma agrària, l’educació universal gratuïta com a garantia d’igualtat d’oportunitats, l’aposta per la cultura, la instauració d’un estat laic i la igualtat entre homes i dones en són una mostra exemplar del que es va assolir ara fa 82 anys.
A l’actualitat, estem patint un retrocés salvatge dels drets fonamentals i es fa  més evident que mai que vivim en una democràcia merament formal, on la sobirania recau en un poder econòmic i financer globalitzat i no en la voluntat popular. És per això que la reivindicació republicana pren encara més significat, perquè representa per sobre de tot la cultura de la llibertat i la democràcia. Ara és temps de lluita per acabar amb el règim emanat de la Constitució del 78, que ens va imposar la monarquia i un rei hereu del règim de Franco. Un rei que és la màxima expressió de les elits privilegiades, que des de la impunitat que li proporciona la corona va d’escàndol en escàndol, ja sigui fent callar a caps d’estat electes, matant elefants o amassant una fortuna amb el tràfic d’influències, que també ha beneficiat la seva família com s’ha destapat amb el ‘cas Nóos’ i la imputació d’Urdangarin i la infanta Cristina.
EUiA creiem que aquest és temps de lluita per impulsar un procés constituent que respongui a les necessitats de la gent treballadora i les classes populars. Un procés d’empoderament popular que ha de fer valer els interessos del 99% de la població front els de l’oligarquia que ens governa. Un procés constituent per garantir una nova política al servei de la ciutadania i no dels interessos de les grans corporacions, la banca i els mercats financers.
La monarquia es una institució medieval, avui totalment anacrònica i contrària a la democràcia que defensem i volem construir. El model d’Estat que volem és el republicà.
Reivindiquem una república federal i solidària, on els diferents pobles que formen part de l’Estat espanyol decideixin lliurement la seva adhesió a la mateixa. Una república que garanteixi els drets econòmics, socials i culturals de tota la seva població mitjançant el pacte entre la llibertat, la igualtat i la fraternitat.
Una República profundament democràtica que garanteixi l’exercici de la sobirania popular: la participació ciutadana en els afers públics molt més enllà de la mera delegació i representativitat.