dilluns, 2 d’abril del 2012

ICV-EUiA considera que la vaga general ha estat un "èxit"


ICV-EUiA considera que la vaga general ha estat un "èxit" i avisa a Rajoy i a Mas que escoltin "si no volen més conflicte social"

Els dirigents de la coalició ICV-EUiA, Jordi Miralles i Joan Herrera, han valorat aquest migdia la jornada de vaga general d’ahir dijous. Miralles ha començat qualificant-la de “gran èxit democràtic, cívic i dels treballadors i treballadores”. En aquest sentit, n’ha destacat la gran participació, que ha atribuït a que “la ciutadania raona, treu conclusions i participa” superant d’aquesta manera “la resignació i la por que els poders i alguns mitjans volen imposar”. Així, el dirigent d’EUiA i diputat s’ha referit a les múltiples i nodrides manifestacions que van tenir lloc ahir al matí i a la tarda a tot Catalunya i que en la seva opinió van ser l’expressió d’un compromís social intergeneracional: “Hi eren els que van lluitar per aconseguir els drets socials i laborals, els que els han gaudit i els joves que no els volen perdre”, ha senyalat Miralles.

El també vicepresident del grup parlamentari d’ICV-EUiA ha volgut deixar ben clar davant els mitjans que la del 29-M ha estat la vaga contra la reforma laboral i les retallades, no la dels aldarulls”, en resposta a les declaracions del conseller d’Interior, Felip Puig. Així mateix, Miralles ha carregat contra el govern del PP per la seva persistència en no rectificar: “Pensàvem que aquest temps a l’oposició els hauria servit per intentar escoltar, no manipular i modificar allò al que la ciutadania diu ‘no’”, i ha posat d’exemple el resultat de les eleccions a Andalusia i Astúries –“la ciutadania ha dit ‘no’ a les polítiques del PP als 4 mesos de governar”- i el mateix 29-M: “El PP ha rebut dues bufetades democràtiques: a les urnes el diumenge passat i als centres de treball i al carrer ahir".

Així, Miralles ha conclòs que “s’ha obert un camí d’esperança per a la ciutadania, que ha dit ‘prou’ a les polítiques injustes, aquí, a Espanya i a Europa”. El dirigent d’EUiA ha afegit que la coalició comparteix amb els sindicats que “el que cal ara és concertació, diàleg i acord”, perquè si no augmentarà la conflictivitat social. I ha acacabat amb un missatge per Artur Mas i Oriol Pujol: “Abans de marxar cap a Itaca, escoltin el seu país, que ha dit no a la reforma laboral i a les seves retallades .”

D’altra banda, el president d’ICV-EUiA, Joan Herrera, no ha dubtat en qualificar l’aturada general del 29-M de “jornada històrica”. Per Herrera, “després d'una vaga com la d'ahir el que és de sentit comú és que els governs de Mariano Rajoy i d'Artur Mas escoltin", perquè, ha advertit, "si continuen amb les seves imposicions de polítiques injustes hi haurà més conflicte social". Així, pels dirigents de la coalició el que caldria és que el Govern espanyol "escolti aquest país, s'assegui a negociar i canviïn el tarannà i les polítiques perquè amb les imposicions i el conflicte no anem enlloc".

"La millor lliçó de la forta mobilització és que han de reorientar la reforma laboral i canviar les polítiques econòmiques que són un disbarat", ha dit Herrera. De la mateixa manera, el dirigent roig i verd ha assegurat que li hagués agradat escoltar el president de la Generalitat, Artur Mas, fent una valoració de la vaga. "Com és que no surt a parlar després d'una mobilització massiva? No va sortir després del 10-J?", s'ha preguntat Herrera, a qui li hagués agradat sentir del president del Govern català "que pren nota i que reorientarà les seves polítiques". "Seria bo que Mas es preguntés perquè a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida surt tanta gent", ha dit Herrera que ha assegurat que la ciutadania "està tipa de les seves polítiques de retallades i de la seva arrogància".

Pel que fa als actes violents, tant Herrera com Miralles els han condemnat, però han lamentat que hi hagi qui ho estigui utilitzant en contra de la vaga. "Qui avui només té interès en parlar dels aldarulls és que vol tapar l'èxit de la vaga", ha advertit el president d’ICV-EUiA que també ha avançat que el grup parlamentari sol·licitarà la compareixença del conseller d'Interior, Felip Puig, perquè expliqui per què el dispositiu no va funcionar i va haver-hi càrregues a gent que només passava per allà.