dimarts, 13 de juliol del 2010

REBUIG A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL


El passat 28 de juny el Tribunal Constitucional va emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya en resposta als recursos d’inconstitucionalitat presentats pel Partit Popular.
En aquesta sentència es suprimeixen 15 articles i s’ interpreten 27 i hi ha un tracte declaratiu del terme nació del preàmbul.

Aquesta sentència significa una alteració greu del contingut de l’Estatut de Catalunya i retalla de forma substancial les aspiracions d’autogovern que al nostre país s’havia donat a partir del pacte estatutari.
La sentència és una retallada greu i una vulneració de les voluntats del Parlament de Catalunya, les Corts espanyoles i la ciutadania de Catalunya que va votar l’ estatut en referèndum.

En EUiA mostrem el nostre rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya.
Catalunya ha de ser el que la seva gent decideixi democràicament i és inaceptable la posició del PP ja que preten aconseguir via Tribunal Constitucional el que no li ha atorgat la ciutadania i les urnes i no ha aconseguit a les institucions.

Pensem que cal una resposta cívica de manera unitària i ferma de la societat civil i de totes les formacions polítiques.EUiA vam donar suport a a la convocatòria de la manifestació unitària impulsada per Òmnium Cultural amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” que es va celebrar el dissabte 10 de Juliol a Barcelona , així com fem una crida a la ciutadania a manifestar el seu malestar i rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional.
També declarem aquest Tribunal Constitucional un òrgan abastament deslegitimat i desautoritzat, amb la meitat dels seus membres pendents de renovació i que ha tardat quatre anys en emetre una sentència al respecte.

Dijous dia 8 de Juliol, a l’ ajuntament de Sant joan despí es va aprovar una moció de condemna i rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’ Estatut a la que el grup municipal d’ ICV-EUiA va donar suport.