dijous, 21 de gener de 2010

EMERGÈNCIA HAITÍ - CAMPANYA SOLIDARITAT


L'assemblea local d'EUiA Sant Joan Despí fa una aportació económica al compte bancari facilitat per l'"Asociació Catalana per la Pau" per fer front la greu situació humanitaria a Haití.Un terratrèmol de 7 graus en l'escala de Richter va sacsejar Haití i va causar desenes de milers de morts i de ferits en el país més pobre de l'hemisferi occidental. L'epicentre del sisme va situar-se a 15 quilòmetres de la capital del país. A la primera tremolor li van seguir tres rèpliques de 5,9, 5,5 i 5,1 graus de magnitud.

Tot i que encara, per la dificultat de la situació, no hi hagi un inventari oficial de danys, morts i desapareguts, la capital, Port-au-Prince, ha quedat completament destruïda. Un nombre indeterminat d'edificis públics, entre ells el Palau Nacional, així com un hospital, la catedral, instal•lacions de l'Organització de Nacions Unides (ONU), hotels, comerços i centenars d’edificis de vivendes es van esfondrar mentre es mantenen tallades les comunicacions i l’accés a l’electricitat i a l’aigua potable.

Davant d’aquesta situació d’emergència humanitària, l’Associació Catalana per la Pau ha rebut una demanda urgent de suport del seu soci local a Haití, el Centre de Recherche et de Format n Economique et Sociale pour le Developpement (CRESFED) -organització que actua en el camp del desenvolupament i amb qui ja està executant alguns projectes-, per a pal•liar les conseqüències del terratrèmol i iniciar tan aviat com sigui possible les tasques de reconstrucció conjuntament amb les autoritats locals.

Per a fer front a la situació, l’Associació Catalana per la Pau ha iniciat una campanya de solidaritat i fa una crida a persones, entitats socials i institucions catalanes a la col•laboració a fer aportacions econòmiques al compte número 2100 3200 91 2201253066.