dimarts, 10 de febrer del 2009

Comunicat d'EUiA del Baix Llobregat sobre l'actual crisi econòmica




Davant l’impacte a la comarca del Baix Llobregat de l’actual crisi econòmica , amb centenars d’empreses afectades i amb la conseqüent pèrdua de milers de llocs de treball, Esquerra Unida i Alternativa del Baix Llobregat fa públic el següent comunicat:

Aquesta crisi l’ha generat el sistema econòmic i financer què el capitalismo ha configurat durant dècades, en el què la premisa principal ha estat la no intervenció dels estats en els processos de creixement econòmic i/o de repartiment de la riquesa, i en el què el mercat ha estat el regulador dels grans moviments econòmics i financers .

Davant una de les crisis més importants d’ençà la Grand Depressió de l’any 1929, crèiem què és sobradament demostrat què el mercat no entèn de problemas socials, ni entèn què sigui necessari el repartiment de la riquesa què hem generat els treballadors i les treballadores amb la força del nostre treball, que no posa fi a l’atur ni a la pobresa. En canvi, sí que fa més rics als rics i més pobres als pobres.

La crisi generada pels especuladors del sistema, els excessos en operacions econòmiques sense control, no hem de paga-la la classe treballadora i els col.lectius més desfavorits: joves, dones, immigrants…

Crèiem què s’han de fer polítiques pel benestar de les persones, i no per salvar els negocis de les entitats financeres , els bancs i les grans empreses.

Demanem als responsables polítics i al Govern què es garanteixin les mesures de protecció social , les prestacions a l’atur, els serveis públics sanitaris, l’ensenyament, l’ajut a la Dependència.

Esquerra Unida i Alternativa del Baix Llobregat manifesta què els treballadors i les treballadores no som els responsables de l’actual crisi, i què, per tant, no hem de pagar-la.


Cornellà, 1 de febrer de 2009