dijous, 9 de desembre de 2010

Pol·lítiques socials en temps de crisi.

La crisi econòmica global que es va iniciar per l’ any 2008 ja dura dos anys i encara és lluny d’ acabar-se. Durant aquest temps que dura la crisi molta gent esta patint les conseqüències , sobretot els col·lectius més vulnerables que ja ho eren abans de la crisi i que ara s’ ha agreujat la seva situació, joves , famílies monoparentals sobretot dones soles a càrrec de fills , jubilats i immigrants. A més , es sumen noves realitats socio-econòmiques com les famílies que tots dos estan a l’ atur , gent que no arriba a final de mes i no poden pagar l’ hipoteca i es veuen abocades a demanar ajuts.

Sant joan despí no és una excepció i també s’ ha fet notar la crisi en forma d’ atur. Encara que no és de les poblacions més castigades del baix LLobregat si que hagut un augment fins col·locar-se en un total de 2249 persones aturades.

Aquest fet , entre altres, ha fet que augmentin les peticions d’ ajuts als serveis socials de Sant Joan Despí per part de persones que estan patint les conseqüències de la crisi.

I encara que el moment actual no és bo per molts ajuntaments quan s’ han vist retallats els seus ingressos per culpa de la crisi ( menor recaptació d’ impostos) a la vegada que el govern estatal transfereix menys diners als ajuntaments ( decret de retallada del dèficit públic) les administracions locals que són les més properes al ciutadà han de d’ atendre ara més que mai les necessitats bàsiques de les persones que ho estan passant malament i que tenen menys recursos alhora que es garanteix l’ equilibri i la cohesió social.

Aquesta és la línia d’ actuació que vol i defensa el nostre grup municipal ICV-EUiA a l’ ajuntament , l’ augment de pressupost en les polítiques socials i de foment de l’ ocupació per tal d’ ajudar a qui més ho necessiten. En aquest sentit la nostra coalició ICV-EUiA ha contribuït amb propostes per lluitar contra la crisi a Sant Joan Despí i ho seguirà fent en el futur.


Emili Suàrez Maiz