dilluns, 14 de juny del 2010

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL d’ICV-EUiA de condemna als atacs d’ Israel.


El dijous dia 10 de juny va tenir lloc un ple ordinari a l’ ajuntament de Sant Joan Despí on el grup municipal ICV-EUiA va presentar una moció de rebuig i condemna als atacs d’Israel sobre la flota d’ajuda humanitària a Gaza.

A la moció vam exposar que:

L’Estat d’Israel va atacar de forma il·legal el passat dia 31 de maig “la Flota per la Llibertat” amb sis vaixells que transportaven ajuda humanitària, causant almenys 10 morts i en què més de 30 persones van resultar ferides, totes elles civils.

Atès que les víctimes són cooperants que viatjaven en el buc turc Mavi Marmara amb destí a la Franja de Gaza amb la única finalitat de trencar el bloqueig internacional que l’Estat d’Israel manté sobre els territoris palestins de forma pacífica.

L’ acció militar desproporcionada sobre civils es va produïr en aigües internacionals incomplint greument la legalitat internacional. L’atac militar sobre civils suposa una clara vulneració dels drets humans i del dret internacional humanitari. Un estat de dret no pot vulnerar les lleis internacionals humanitàries que emanen de la declaració de Ginebra.

Davant d’aquest situació volem expressar la nostra ferma condemna i rebuig als atacs d’Israel sobre l’expedició de "la Flota de la Llibertat" i els activistes internacionals en les aigües de la Franja de Gaza, i demanem a la resta de institucions i a la societat civil que condemni enèrgicament la ingerència militar d’Israel sobre població civil.

Aquesta acció suposa de nou un pas enrere per assolir una solució justa i pacífica a la situació de l’Orient Pròxim.

Es va demanar al consistori :

1. Condemnar enèrgicament els atacs militars de l’exèrcit d’Israel sobre la Flota per la Llibertat.

2. Reclamar l’alliberament i la repatriació als països d’origen de la totalitat dels activistes de la Flota per la Llibertat detinguts per l’Estat d’Israel.

3. Insistir al govern espanyol i a la resta d’Estats Membres de la Unió Europea a que aturin el comerç d’armes i cooperació militar amb l’Estat d’Israel.

4. Instar al govern espanyol a que retiri l’ambaixador espanyol a l’Estat d’Israel.

5. Demanar als governs i les administracions públiques que no impulsin o fomentin acords polítics i comercials amb l’Estat d’Israel fins que aquest no respecti els drets humans, les resolucions de Nacions Unides i el Dret Internacional Humanitari.

6. Reiterar la nostra ferma convicció que el diàleg entre les parts és l'única via per una solució pacífica i durable al conflicte, des del compromís amb la cultura de la pau, que ha expressat de manera àmplia i reiterada la ciutadania de Catalunya.

La moció va ser aprovada amb el suport del PSC però retirant els punts 3 ,4 i 5. El nostre grup va accedir ja que la moció s’ aprova mantenint l’ objectiu de la moció de condemna als atacs a la flota.