diumenge, 27 de desembre del 2009

Pressupostos 2010 : uns pressupostos per afrontar la crisi.


El dilluns dia 21 de desembre en ple extraordinari l’ajuntament de Sant Joan Despí va aprovar els pressupostos per l’any 2010 amb els vots a favor de PSC, ICV-EUiA i CIU.

Aquests any els pressupostos que es presenten pel 2010 han d’afrontar la situació de crisi començada a finals del 2008 i que no se sap fins quan durarà.

A la situació de crisi s’ afegeix el fet que els ingressos propis del municipi com els procedents de la Generalitat i Estat Espanyol s’han vist reduïts. Tot i això, els pressupostos es veuen reforçats pel Fons d’inversions municipal atorgat per l’estat i pels ajuts del departament d’acció social i ciutadania de la Generalitat.

Aquests fet fa que els pressupost augmenti respecte a l’ any passat però donada la situació de crisi el pressupost s’ ha elaborat amb criteris de contenció i moderació i que afecten sobretot a les despeses.

Entre les inversions que es fan als pressupostos del 2010 volem destacar les relatives a la llei de barris , que servirà per millorar tant urbanísticament com en ajuts socials al barri de les Planes. També les destinades a crear ocupació, millorar la formació de les persones del nostre municipi, i algunes accions a millorar els espais verds de la nostra ciutat.

Valorem molt positivament el fet que es mantinguin els serveis de beques i ajuts als ciutadans així com l’augment per a famílies en una greu situació.

El nostre grup municipal ICV-EUiA va realitzar algunes propostes pels pressupostos 2010:

- mesures referents al estalvi energètic en equipaments municipals.

- Mesures d’estalvi d’aigua en equipaments municipals.

- Fomentar les energies alternatives .

- Potenciar les escoles verdes.

- Difusió del projecte de camins escolars segurs.

- Promoure la venda i lloguer de vehicles ecològics.

- Dotar al centre de dones dels recursos necessaris.

- A partir del PRAM , promoure les actuacions per millorar la convivència i la integració de les persones nou-vingudes i l’ enfortiment de les relacions entre les diferents cultures que viuen a la ciutat.