divendres, 31 de juliol de 2009

EUIA Sant Joan Despí rebutja els EROS de ROCA a Gavà i de Nissan a zona Franca


EUiA Sant Joan Despí es solidaritza amb tots aquells treballadors i treballadores que han de patir un ERO a les seves respectives empreses. Com denuncia EUiA des de fa temps, aquesta crisi del sistema capitalista i d’ origen financer finalment l’ estan pagant les classes populars , treballadors i treballadores.
En el cas de Nissan EUiA manifesta la seva profunda decepció en la decisió de la conselleria de treball d’ aceptar un ERO que en la nostra opinió es podria haver evitat prenent altres mesures alternatives com EROS temporals i altres .EUiA Sant Joan Despí espera que l’ administració reconsideri la seva decisió i faci rectificar a l’ empresa en tirar endavant els 548 acomiadaments .Considerem que la plantilla de Nissan ja havia assumit molt sacrificis i que amb el nou model de furgoneta la planta del Prat té el futur garantitzat, per això considerem l’ERO injustificat. També donem el nostre suport als sindicats majoritaris qe han fet tot el que han pogut i els animen a seguir lluitant per la readmissió dels acomiadats.
En quan a l’ ERO presentat a LA ROCA, en el qual es volen acomiadar un total de 713 a tota Espanya i 341 de Catalunya, EUiA Sant Joan Despí també es solidaritza amb els treballadors i les seves familias i manifesta la seva repulsa. Expressem la nostra
“sorpresa” que s’ hagi presentat a l’ estiu en les dates en que la plantilla esta de vacances.EUiA Sant Joan Despí entén que davant la difícil situació de la construcció en la que ROCA esta afectada cal buscar solucions però que aquestes no passen per l’ acomiadament i menys quan ROCA és una empresa que no té pèrdues.
EUiA SAnt Joan Despí mostra la seva preocupació per la destrucció cada vegada mes accelerada del teixit indústrial que ha carcteritzat i ha fet forta la nostra comarca , el Baix Llobregat.
Fem una crida a la Generalitat perquè actui i posi mesures.