dilluns, 29 de desembre del 2008

Concentració "Aturem el genocidi a Gaza"


L'Assemblea d'EUiA Sant Joan Despí s'ha sumat a la concentració unitària convocada a Barcelona front la Cambra de Comerç Espanya-Israel per denunciar l'ofensiva israeliana sobre la franja de Gaza que ja ha provocat centenars de morts i més d'un miler de ferits.



Reproduïm a continuació el comunicat de denúncia emès per l´Àrea d´Internacional d´EUiA:

EUiA DENUNCIA I REBUTJA LA CRIMINAL AGRESSIÓ ISRAELIANA A GAZA

Ens arriba la brutal notícia de la matança perpetrada pel govern d´Israel contra la població palestina a la franja de Gaza. Aquesta acció terrorista realitzada per l´exèrcit sionista es produeix just en plenes dates de celebració nadalenques i del cap d´any. La fràgil treva preexistent ha estat violada i liquidada per una acció militar criminal i d´una violència letal i indiscriminada, que ha ocasionat ja prop de 300 víctimes mortals i un miler de persones ferides. El bombardeig de zones urbanes fa inevitable i inexcusable el caràcter civil de la població atacada. Així, són ancians, dones, famílies senceres i criatures les qui han rebut els impactes assassins que Israel els ha disparat.

El pretext argumentat pel govern israelià és el “càstig” a l´enviament previ de míssils llençats per Hamàs fins al seu territori. La desproporció és tan brutal que obvia comentaris. Es fa pagar amb centenars de morts innocents les accions puntuals d´atiament comeses per part d´aquest grup armat palestí. És una lògica inadmissible que, inevitablement, ens recorda i ens acosta a la història viscuda i a episodis tan tràgics com el de Guernica.

A la situació impossible que viu cada dia el poble palestí de Gaza, atrapat dins un veritable camp de concentració, sense recursos, sense accés a queviures elementals, sense possibilitat de mobilitat, envoltats per Israel i amb les fronteres d´Egipte tancades, s´afegeix ara aquest darrer episodi de genocidi que tota la comunitat internacional ha de denunciar i exigir-ne l´aturada immediata.

És el cas que aquests dies són a la zona paletina de Cisjordània una nombrosa delegació espanyola de dones artistes per la pau, entre elles algunes companyes d´EUiA. Les notícies que ens han pogut fer arribar no ens poden deixar expectants. Elles han realitzat ja donacions massives de sang, protestes i manifestacions contra el govern terrorista israelià. Som amb elles i al seu costat amb totes les nostres forces, en la denúncia i en la reivindicació de la pau i de tots els drets del poble palestí. És per això que ens sumem a la convocatòria de boicot als productes israelians i a la manifestació convocada per “PAZ AHORA”, a tota Espanya, i en concret a Barcelona dilluns 29 a les 19 hores a Travessera de Gràcia 21, front la Cambra de Comerç Espanya-Israel.

NO HI POT HAVER PAU AL MÓN MENTRE PERDURI L´OCUPACIÓ I EL GENOCIDI D´ISRAEL CONTRA EL POBLE PALESTÍ.

PAU A PALESTINA, JA !