dilluns, 5 d’abril del 2010

A cada balcó una tricolor !

¡ VISCA LA REPÚBLICA !

EUiA commemora i recorda aquell 14 d’abril de 1931 que va suposar l’inici d’unes polítiques favorables als drets de les classes populars i als drets nacionals de Catalunya que el franquisme va liquidar per la força de les armes: igualtat entre homes i dones, promoció de l’ensenyament públic i laic, dret al treball, a la terra i a la salut…Les Corts Republicanes van promulgar la Constitució més avançada del seu temps la qual reconeixia els Estatuts d’Autonomia de Catalunya, Euskadi i Galícia.

Els homes i les dones d’EUiA tenim el convenciment que la forma d’estat republicana és la més democràtica i la més moderna. No creiem en els privilegis hereditaris, ni en la impossibilitat d’elegir democràticament el cap d’Estat.

Algunes qüestions que il.lustren els privilegis que caracteritzen avui la família reial espanyola:

1. A la Constitució Espanyola el rei és inviolable, no està sotmès a cap responsabilitat --ni civil ni penal-- i no pot ser jutjat ni sentenciat.

2. La Casa Reial espanyola té una assignació de recursos públics de 8.896.920 € pel 2009.

3. De les famílies reals holandesa i britànica es coneixen els seus patrimonis i el valor d’aquests, de l’espanyola no se’n sap res.


Al local tenim tela republicana a la venda. Fem que el 14 d'Abril a cada balcó hi hagi una tricolor !


¡ AVANCEM CAP A LA III República !