dilluns, 8 de març del 2010

EUiA del Baix Llobregat realitza a Viladecans un acte per la salut pública i per una atenció sanitària de qualitat al Baix Llobregat Delta/Litoral.


A la Biblioteca de Viladecans, i amb una assistència important de ciutadans/es dels municipis de Viladecans, Gavà, St. Climent, Castelldefells…

Va fer la presentación de l’acte la regidora d’EUiA de Viladecans, Idoia Baixench, que ens va exposar la necessitat de que es dotin de professionals els nous quiròfans de l’Hospital Sant Llorenç de Viladecans, i de que comencin les obres de construcció del nou hospital.

La responsable de l’Àrea de Salut d’EUiA Lola Castro va començar la seva exposició explicant-nos el que han representat en matèria de salut i d’atenció sanitària pública els governs de CIU, front als avenços en política sanitària dels dos Governs d’Esquerres: augment substancial del pressupostos de Salut, reducció de les llistes d’espera, ràtio per habitants i metge, l’hospital Moisès Broggi, llei de salut pública, universalització de l’assistència.

També ens va parlar sobre els models de gestió i privatitzacions, el marc històric i el que representen de pèrdua pel sector públic.

Com a conclusions, la defensa del sistema públic de salut de provisió pública, amb una adequada financiació, recuperant el seu prestigi y preservant l’universalitat, la equitat, la eficiència i la qualitat. No a qualsevol tipus de co-pagament.