dimarts, 13 de desembre del 2011

El consell de salut de Sant Joan Despí

El passat dimecres dia 30 de Novembre es va reunir el consell de salut de Sant Joan Despí .

Aquests òrgan municipal on hi participen moltes entitats del municipi té com a funció el tractar temes de salut que afecten a Sant Joan Despí .Dins el consell es dona informació sobre temes de salut , es parla sobre aquells aspectes que no funcionen i es proposen millores.

Tot i això, a la pràctica ,el consell no té poder de decisió sinó que únicament pot impulsar propostes que després han d’ aprobar-se en altres òrgans de govern municipal.

En la situació actual de retallades del govern de CiU a tota Catalunya a nivell de salut, el nostre municipi s’ ha vist afectat pel tancament dels centres d’ atenció primària al mes d’ Agost , així com la reducció de serveis i de treballadors ( metges interins i personal administratiu) a l’ Hospital comarcal Moisès Broggi.

El nostre grup municipal ICV-EUiA creu que el consell de salut de Sant Joan Despí ha de ser una eina per lluitar contra les retallades i que no es passi per sobre en aquest tema com s’ està fent fins ara.

Pensem que el consell de salut , com a màxim òrgan on participen les entitats del municipi a nivell de salut, s’ hauria de pronunciar en contra de les retallades i fer-ho conèixer a la ciutadania. En canvi ens trobem que se’ ns nega a la majoria del consell, que esta en contra de les retallades, que puguem manifestar el nostre rebuig a les retallades davant els ciutadans i ciutadanes de Sant Joan Despí.

ICV-EUiA vol un consell de salut , que si ho decideix la majoria del consell, es pugui pronunciar i fer conèixer als ciutadans la seva posició davant les agressions a un dels pilars de l’ estat del benestar ( salut) que esta patint Catalunya per part del govern de CiU.

Tampoc ens sembla acceptable que a dia d’ avui encara no s’ hagi informat de com va afectar el tancament del CAP’s en el mes d’ agost.