dilluns, 14 de juny del 2010

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL d’ICV-EUiA CONTRA LES MESURES DEL GOVERN ESPANYOL PER TAL DE REDUIR EL DÈFICIT PÚBLIC .


El dijous dia 10 de juny va tenir lloc un ple ordinari a l’ ajuntament de Sant Joan Despí on el grup municipal ICV-EUiA vam presentar una moció en contra de les retallades del govern Zapatero.

En la moció es retreu al govern del PSOE que durant aquests anys de crisis no hagi pres mesures que representin canvis estructurals en el nostre model econòmic i que ens condueixin a un de més estable en l’ ocupació lluny de les causes que ens han portat a la crisi.

També s’ adverteix al PSOE que la seva política de xecs per a tothom i de rebaixes fiscals a les rentes més altes ( impost de patrimonis i successions ) a més de no combatre el frau i no fer una reforma financera ens ha significat el malbaratament dels recursos públics, eliminant el marge de maniobra de que disposava.

El Govern espanyol ha cedit, de manera clara, a les pressions dels sectors més conservadors accedint a aplicar mesures liberals amb l’objectiu de reduir el dèficit públic i, de pas, obrir la porta a un escenari molt més favorable als sectores conservadors, tot just en ple diàleg social, proposant un seguit de mesures que, si s’apliquen tal qual s’han plantejat, tindran com a resultant més atur, menys ingressos fiscals i en definitiva, un allargament de la crisi.

En la moció es manifesta que el conjunt de mesures proposades per l’Executiu son molt negatives perquè perjudiquen a dos col·lectius especialment vulnerables, com son les persones dependents i els/les pensionistes; tanmateix perquè pretenen reduir les retribucions dels empleats/des públics; perquè redueixen notablement l’ajut al desenvolupament, més necessari que mai en la conjuntura actual i, perquè retardarà, molt significativament, l’execució del programa d’inversions estatal previst.

Per tot això, el Grup Municipal d’ICV-EUiA va proposar al Ple de l’Ajuntament de Sant Joan Despí demanar al govern central la rectificació de les mesures, alhora que demana l’ el.laboració de mesures que no afectin als col.lectius més febles de la societat.

També es demana que als afectats pel decret se’ ls retorni gradualment els conceptes retributius que perden, així com que el govern manifesti una clara defensa dels serveis públics de qualitat i dels empleats/des públics.

A nivel local ICV-EUiA veu la necessitat de crear una Comissió, formada per representants de tots els Grups Municipals del Consistori, que tingui com a objectiu concretar i desenvolupar un pla d’ajust específic del municipi als col·lectius més desafavorits.

La moció no va sortir endavant ja que únicament va rebre el suport d’ ERC .

El PP es va abstenir i CIU i PSC van votar en contra.