diumenge, 6 de setembre del 2009

EUiA EN CONTRA DEL TANCAMENT DEL PASQUAL CANYÍS


El passat mes de Maig el parlament de Catalunya va aprobar amb els vots a favor de CIU, PSC i ERC la nova llei d’ educació de Catalunya ( LEC). EUiA lamentem que amb l'aprovació de la LEC, s'hagi deixat passar una bona oportunitat per fer una llei d’educació de Catalunya que millores l’escola pública.

Al mateix temps ens assabentavem que a Sant Joan Despí es te la intenció de tancar pel curs 2011-2012 l’ ’ escola Pasqual Canyis.

Una vegada recollida la informació tant de l’escola com de la regidoría d’educació de Sant Joan Despí, l'assemblea local d'EUiA hem decidit posicionar-nos en contra del tancament l’escola.

Per a EUiA aquesta decisió, responsabilitat del departament d’educació de la Generalitat, obeeix únicament a criteris económics i no es tenen en compte criteris educatius i pedagògics.

El barri de les Planes actualment té dues escoles públiques de primária, el "Pascual Canyís" i l’escola “La Unió”, d'una línia cadascuna (una classe per curs). El número total de nens/es de primària escolaritzats a ambdues escoloes dóna per omplir una única escola de dues línies, en "La Unión".

En la nostra opinió aquesta operació no está absenta de riscos.

En primer lloc pensem que es un error tancar una escola pública al barri de Les Planes sense garanties, de que en un futur, es disposin de places necesaries al barri per escolaritzar els nostres nens/es.

En segon lloc, amb la fussió, “La Unió” concentrarà la majoria de la immigració escolar de Sant Joan Despí. Els educadors i l'AMPA de l’escola Pascual Canyís, han aconseguit realitzar una gran labor de cohessió del barri de les Planes durant aquests temps, aconseguint en la majoria de cassos integrar a nens/es de països molt diversos (sobretot del magreb) dins de la societat Santjoanenca. Amb la fussió pensem que aquesta feina d’ integració i cohessió del barri pot sortir malmessa.


És per això que EUiA Sant Joan Despí es posiciona al costat de l'AMPA i mestres del Pascual Canyís en contra del tancament de l’escola.